2019 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Mūsų vasara. 6 dalis. Draugai ir kitos pramogos

Vos mokslo metams pasibaigus, vaikai iš karto sukruto – būtinai reikia apsilankyti Vingio parke!!! Prisimena gerai, kad buvo žadėta dar žiemą, kad galėsime tai padaryti mokslams pasibaigus... Taigi šiaušiam. Minami kartingai – visai mūsų šeimai be proto patinka. Tad sėdam pirmiausiai ant jų.




Magdė gi dar ir riedučiais pasidžiaugia.


Po truputį vasara įsisiūbavo, ir mes stengėmės nepraleisti galimybių susitikti su draugais ar šiaip linksmai pasiausti... Pirma proga pasitaikė pas Sandrą ir jos ketveriukę. Šviežiai pripiltas vanduo baseine, piknikas ant žolės su pica – ko daugiau reikia iki pilnos laimės?..



Vaikus taip pakerėjo baseinas, kad skubėjom ir saviškį traukti į dienos šviesą. Bet štai bėda – begulint jam ūkiniame pastate, per žiemą pelės pasidarbavo ir pragraužė neblogą skylę. Teko vėl ieškot pirkt. O kol iki mūsų atkeliavo naujasis baseinas, vaikams ne ką blogiau tiko ir nuo statybų atlikusi vonia... :)) Pasitaškymui – pats tas!


Galiausiai atkeliavo ir baseinas! O laimės, o džiaugsmo! Bėda tik, kad kaip sykis karštosios birželio dienos baigėsi, ir atsliūkino vėsoka liepos pradžia. Visgi nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Vanduo baseine iki pat rugpjūčio pabaigos išliko skaidrus ir pakankamai švarus, tad vaikai galėjo turkštis iki valiai. Ir vieni, ir su tėveliu, ir su ta pačia Sandros ketveriuke, ir su Saule bei Dovydu, jau nekalbant apie kaimynų berniukus.









O po maudynių neprošal ir šilto viralo srėbtelt!


Pramokę baseine ir nardyti, ir plaukti, vaikai buvo pasiruošę nerti ir į gilesnius vandenis. Pirmiausiai išbandėme Eligijos ir Sauliaus šeimos kūdrą...


Tada Izabelės mamos Jurgitos dėka atradome Gilužį, kuriame mirkome vėliau dar ne kartą...


Galiausiai nėrėme į jūrą, bet apie tai bus atskiras įrašas. O tęsiant temą apie draugus, turime prisiminti nuostabų Izabelės gimtadienį miške. Daug burbulų, mini aitvarų leidimas, virvės laipiojimui, skani pica, tortas, grynas oras – nuostabus rinkinukas vasaros paįvairinimui.







Jurgitos idėjų įkvėpti čiumpam ir mes tuoj savo sodyboj virves tarp medžių tempti, per šešerius metus susidėvėjusius hamakus atnaujinti... Tiek nedaug kartais reikia iki dar vienos galimybės pasidžiaugti... :)



Gimtadienis vijo gimtadienį. Dar sykį visi susitikome švęsti Simono, Barboros ir Stepono gimtadienio... Šįkart po stogu, bet ne mažiau įspūdingai, žaidimų kambaryje „Kvadratinis“. Jei kada norėsite čia apsilankyti, nepraleiskite progos – nepaprastai apgalvota erdvė vaikų pasibuvimams! Vien ko verta karnavalinių drabužių spinta (Magdės svajonė)!



Gaila, dėl laiko stokos nebesugebėjom sudalyvauti visa šeima „Mokausi su šeima“ stovykloje Šironijoje, tačiau žinokite, kad ten irgi būna nuostabu!!! Pavyko pusdieniui ištrūkti man vienai. Žvilgtelėkite, kokių stebuklų ten būta:

 Pažintinis seminaras su Laimiu Žmuida apie valgomus laukinius augalus
ir dilgėlių blynų kepimas bei ragavimas.

 Savarankiškumo mokykla mažiesiems

 Gabrielė senelių ūkyje jaučiasi kaip jai ir priklauso...

Bendraminčių būryje visuomet smagu.

Stovykla ten buvusiems taip patiko, kad buvo nuspręsta suorganizuoti mini pratęsimą pas Deimantę sodyboje, kuri pakerėjo nestandartiniais sprendiniais... Nusipirkusi buvusią mokyklą, ši šeima kuria čia neįtikėtiną erdvę... Rugsėjo pratęsimas Nr. 2 – būtinai važiuosime!


 Kieme – bulvinių blynų ant laužo kepimas. Vyrai aukojasi.

Buvusiame mokyklos koridoriuje – kitoks požiūris į erdvę. 

Vienoje iš buvusių klasių – vaikų rojus, smėlio kambarys.

Namuose gi erdvė kiek kuklesnė, tačiau kai lyja, gera ir čia prisiglausti, įvairius žaidimus, bedulkančius konstruktorius prisiminti...








Galiausiai, žiūrėk, kaimynas su pilnu šieno vežimu pas kitus kaimynus atvažiuoja, išvažiuoja, vaikams – vėl nauja pramoga... :)) 



O kai visai sutemsta, žiūrėk, vėl vakarais galima jau ir laužą užsikurti ar po stalu šešėlių teatrą pasidaryti ir babytei vieną kitą spektaklį suimprovizuoti.. :)




Na, o jūs kaip – spėjote vasaros įspūdžių prisigaudyti metams į priekį?.. Ne? Na, tada keliaujame toliau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą