2016 m. birželio 28 d., antradienis

4-toji savaitė. Žiedai. Sudervė.

Biblija:
Babelės bokšto istorija.

Įpročiai:
Savarankiškumas. Vis dar kovoja, su Liutauro apsirengimu ir Magdės noru būti nešamai.

Gamta:
Bandėme surinkti mūsų pievoje esančių gėlių žiedų kolekciją. Pririnkome virš 20 skirtingų žiedų, vos tilpo suklijuoti ant lapo. Gerai pabraidžioję po pievą rastume, manau, ir da tiek pat...


Savaitgalį sinoptikai žadėjo dar vieną audrą, deja jos tip ir nesulaukėm. Liutauras vis stebėjo dangų or bandė nuspėti – artėja ta audra ar lietus ar ne? Vis bandė mane įtikinti, kad va, tie tamsūs debesys tikrai atneš lietų. Deja, apsiribojome migla.
Vaikai ir toliau renka į stiklainius visokius vabalus, vabzdžius bei drugelius ir stebi juos.

Išvykos:
Toliau sukamės aplink Sudervę. Šįkart iššniukštinėjom Sudervės dvaro sodybą, kurioje, panašu, būta pradinės mokyklos kadaise. Dabar pastatas apleistas, šalia įsikūrusi nauja pradinė mokykla su nuostabiu žaidimo/sporto aikštynu – kaip žinia, mūsų labai mėgiamu. Šią savaitę buvome ten net du kartus. Vienas jų pasitaikė sekmadienį, tad turėjome progą užsukti ir į Sudervės bažnyčios vidų, nes šiokiadieniais ši rotonda būna uždaryta.


Žaidimai:
Įsigijome skraidančią lėkštę. Liutauras išmoko ją mesti. Magdei kol kas sunkoka.

Rankdarbiai:
Kadangi tėvelis stato namą, Liutaurui irgi maga kažką tokio susiręsti. Pradžioje savaitės su mano pagalba bandė susiręsti šiokią tokią pastogę nuo saulės, tačiau kai per porą dienų toji pabodo, įkalbėjo mane suręsti „tokią stogo konstrukciją, kaip pas tėvelį”... Liutauras pjovė lentas, aš kaliau. Gavosi kažkas panašaus į palapinės karkasą. O laimės vaikams buvo! :)


Literatūra:
Toliau skaitome iš bibliotekos pasiimtas knygas. Savo eilės sulaukė „Linksmosios žvėrelių istorijos vaikams” (Vaiga, 2014) – tikrai vykusi knyga, gražios, prasmingos istorijos, dailiai iliustruota.

Dailyraštis:
Ilsimės šią savaitę nuo rašymo.

Matematika:
Progai pasitaikius skaičiuojame: kiek kartų linguoja besisupančios supynės (suskaičiavome iki 40).

Dailė ir muzika liko užribyje...

Poezija:
Liutaurą sudomino R. Makauskienės ir I. Dagilės eilėraščių ciklas „Svajonių kalnas” – buvau nustebusi, kaip atidžiai Liutauras klausėsi ir vis ragino tęsti, jei tik sustodavau. Tikrai vykusios eilės apie berniuko ir seno dailidės bičiulystę, laivo statymą, Neringos gamtą bei svajonės siekimą. O ir mums į statybų temą labai tinka... :)
Kita knygelė – R. Skučaitės „Spalvos ir skaičiukai” – irgi labai mėgstama, ypač Magdės. Na ir  dar vienas favoritas – Jono Liniausko „Vandenų abėcėlė”...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą