2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Svečiuose pas Mėgintuvėlį

Chemija. Taip taip – mokykloje šis dalykas daugumai šiurpą kėlė savo nesuprantamomis formulėmis ir terminais. Na ir kokiais dviem eksperimentais per visą chemijos kursą. Vieną iš jų ir taip namuose galėjai pasidaryti. Tarkime, sodos ir acto reakciją išbandyti... Vat ir viskas.

Todėl bendrapavardės Akvilės gimtadienio, į kurį buvome pakviesti, labai laukėme. Na, į gimtadienius apskritai smagu eiti. O jei toks vyksta ne įprastuose namuose, o, pvz., „Mėgintuvėlio“ laboratorijoje – iš viso nepakartojama. Ir ne vien dėl to, kad tai – nuostabi proga susipažinti su chemija, bet ir todėl, kad tokius užsiėmimus šioje laboratorijoje veda pati Renata Česūnienė – puikių cheminių pasakų bendraautorė.

Atėjus į gimtadienį mus pasitiko ne tik vaišių stalas, puikūs piešiniai ant sienų, bet ir aplinka su daug dūžtančių indų bei paslaptingų skysčių juose. Todėl iš pradžių bandžiau nuogąstauti, kad gali čia ne visai gerai baigtis su krūva mažamečių aplink. Tačiau „Mėgintuvėlio pasakos spektaklis“ buvo toks įdomus ir įtraukiantis, kad niekam nekilo net minčių keltis iš vietos ir dūkti. Daug smagiau buvo stebėti mažus alcheminius stebuklus ir juose patiems dalyvauti. Tiesa, Liutauras su Magde pirmajame eksperimente su muilo burbulais dalyvauti nedrįso – ar dėl to, kad reikėjo chalatus apsivilkti (Liutauro siaubas baubas) ir apsauginius akinius užsidėti, ar tiesiog dėl to nežinomybės faktoriaus ir bendro „neapsiuostymo“ naujoje aplinkoje. Na bet vis tiek galima buvo stebėti, kas vyksta.



Eksperimentai su šaltu ledu buvo patys smagiausi. Tie užburiantys balti debesėliai, kylantys iš kolbų su šiltu spalvotu vandeniu, tikrai magiški. Todėl džiugu, kad vaikams su jais pasižaisti davė į valias. Ne minutę ir ne dvi.



O dar kai muilo įdėjo! Ėmė kilti muilo burbulėlių stulpai, vertę vaikus aikčioti dar labiau...

Vis tik finalinis „numeris“ buvo įspūdingiausias. Kiekvienas vaikas galėjo pajusti, ką reiškia atsidurti muilo burbulo viduje. Net ir nedrąsieji mano zuikiai į pabaigą įsidrąsino ir išbandė šią atrakciją. Išbandę, aišku, norėjo dar... Deja, atrakcija buvo vienkartinė... Išskirtinę privilegiją turėjo tik solenizantė... :)


O kad jau turėjome progą susitikti su puikių ir mūsų mėgstamų knygelių autore, nepraleidome galimybės gauti autografą. Magdė tam reikalui išsirinko knygelę „Mėgintuvėlis burbulų karalystėje“, Liutauras – savo mėgstamiausią „Mėgintuvėlis kariuomenėje“. Nauda abipusė – ir vaikams prisiminimas, ir autoriams grįžtamoji reakcija bei atsiliepimai. :)

Na, o ateičiai pasidairykite po jų tinklapį – ten renginių ir suaugusiems jie turi... :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą