2016 m. birželio 5 d., sekmadienis

1-oji savaitė. Saulės laikrodis.

Biblija:
Susipažinome su Kūrimo istorija, Išvarymu iš Edeno, Nuopoliu, Nojaus laivo statyba ir Babelės statyba.

Įpročiai: Mandagumas, dėkingumas – praktikuojam.

Gamta:

Išlankstę seną tentą radome driežą – vaikams buvo džiaugsmo. 
Liutauras pagavo varlę, Magdė paskui ilgai dar ją rankoje laiką, maudė balėjoje, paskui liūdėjo klausinėdama, kur toji dingo… 
Liutauras susižavėjęs vabalais ir vabzdžiais – gaudo visus iš eilės: blakes, muses, karkvabalius, alksninukus ir kt. Renka nuo užuolaidų bimbalus. 
Trečiadienį aptikome kokį tai vikšrą. Pabandėme įdėti jį į stiklainėlį, pridėjome lapų, šakelių, deja, po dienos vargšas vikšrelis neberodė gyvybės ženklų. Penktadienį žolėje aptikome didžiulį pūkuotą vikšrą. Nutarėm pabandyti dar kartą. Pridėjom jam žolės, įpylėm šlakelį vandens – kol kas vikšrelis sėkmingai gyvas.

Išvykos: 
Vidury savaitės visi apsirgom, tad savaitės išvyką atkėlėme geresniems laikams.

Žaidimai: 
Vieną dieną, kai Magdė miegojo, susiradę dvi sraiges žiūrėjom, kuri greičiau nulips nuo apverstos balėjos. Per daug Liutauro nesudomino. Matomai sraigės – jau pereitas etapas.
Prisiminiau, kad turime seną padangą. Nuplovėme, ns ketinau padaryti iš jų vaikams supuokles. Bet Liutauras užsimanė ją ridenti. Išbandyti buvo visi kalniukai ir mano kantrybė. :) 

Rankdarbiai:
Dar praeitą savaitę iš medinės ripkos ir didelio vinies pasidarėm saulės laikrodžio ciferblatą, vis dar žyimimės padalas, kiek kada spėjam pagauti tiksliai… Liutauras šalia pasidarė asmeniškai savo.


Vis dar labai traukia laužo deginimas – ryte vos atsikėlęs čiumpa degtukus ir lekia į lauką. Laužavietė plečiasi. :) Po poros pamokų, kuomet keletui dienų buvo uždrausta degti laužą dėl kelių sudegintų žaislų, į laužą daiktų nebededa.
Pasikasėm molio, užmerkėm, perleidom per sietą, apdžiovinom, bandėm lipdyti, bet matomai molyje per daug žvyro - ne itin limpa. Bet kokiu atvejupadarėm vieną puoduką, bandysime kai išdžius išdegti, pažiūrėti, kas gausis. :)

Literatūra:
Buvome bibliotekoje, pasiėmėme smagių knygelių. Abiems – tiek Liutaurui, tiek Magdei labiausiai iš karto  patiko Ingrid Godon knygelė storais lapais „Nelė ir Cezaris“ – apie tai, ką mes patiriam per penkis savo pojūčius: regą, lytėjimą, girdėjimą, uodimą ir klausą. Taip pat vis prašo ir prašo skaityti Levi Pinfold „Juodas šuo“ – nepaprastai šauniai iliustruota knygelė apie mūsų baimes ir pasižiūrėjimą jiems į akis. Liutauras taip pat smalsiai nagrinėja visų rūšių automobilius Richard Scarry knygoje „Mašinos ir visa, kas važiuoja“.

Dailyraštis:
Tiek Liutauras, tiek Magdė prašo iš taškelių nupiešti jų vardus, kuriuos jie apvedžioja. Liutaurui patinka vedžioti „sujunk taškus“  paveikslėlius. Magdei – spalvinti.




Matematika:
Skaičiavome parduotuvėje kibinus, žiūrėjome, kurioje pintinėlėje jų daugiausia, kurioje mažiausia.

Dailė:
Atradę nuo pernai paliktų dažų likučius, vaikai pačiupo voliuką, teptuką ir nutapė visą padangą. Paliko džiūti. :)




Muzika:
Įsigijome Mp3 grotuvą-kolonėlę. Prie progos reikės paieškoti tinkamos muzikos.

Poezija: 
Kol kas neskaitėm.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą